Επιλογή διαδραστικού πίνακα..

Αν έχετε καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο διαδραστικού πίνακα, αλλά τα χαρακτηριστικά του, τα έχετε δει μόνο σε προσπέκτους ή στο Διαδίκτυο πρέπει πριν από την αγορά να πειραματιστείτε ζωντανά και να εξετάσετε προσεκτικά αν ο πίνακας ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.


 Οι κατασκευαστές προσφέρουν συνήθως επιτόπια παρουσίαση στο σχολείο, όπου ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αναδεικνύει το πλήρες φάσμα των πιθανών χρήσεων. Ωστόσο μην αφήσετε να σας εντυπωσιάσουν: σε καθημερινή χρήση στην τάξη μόνο ένα 10 % θα χρησιμοποιήσετε από αυτά, και σε πρώτη φάση για την εισαγωγή κειμένου, εικόνων, σχεδίων.
 Σκεφθείτε πριν από την παρουσίαση, τι θέλετε να διδάξετε και πώς και  δοκιμάστε τα στο διαδραστικό πίνακα. Έχετε ήδη ετοιμάσει στο PowerPoint παρουσιάσεις ή μπορείτε να το κατεβάσετε από ένα USB stick στον υπολογιστή , ώστε να πειραματιστείτε.
 Για αρχή, αρκεί ο βασικός εξοπλισμός με PC / laptop, εκτυπωτή και προβολέα. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση με το διαδίκτυο. Εάν ο υπολογιστής και τα περιφερειακά έχουν ήδη αγοραστεί, ρωτήστε πριν από την παρουσίαση, αν κρίνεται απαραίτητο, το προμηθευτή σας για τη διαμόρφωση του συστήματος και την απόδοση των συσκευών. Συμβουλευτείτε στη συνέχεια τον εκπρόσωπο της εταιρείας, αν αυτά είναι συμβατά με το διαδραστικό πίνακα και αν αυτός μπορεί να διαχειρίζεται και περιεχόμενο από άλλους κατασκευαστές. Να είστε επιφυλακτικοί με μεμονωμένες λύσεις, που σας αναγκάζουν να αγοράσετε τα πάντα σε πακέτο.
 Σίγουρα δεν θέλετε να μελετάται εγχειρίδια ή να παρακολουθήσετε σεμινάρια. Ως εκ τούτου ελέγξετε αν το λογισμικό που περιλαμβάνεται είναι άμεσης γνώσης.
 Προσέξτε για τη μηχανική αντοχή του διαδραστικού πίνακα. Θα πρέπει να είναι σε θέση να “επιβιώσει” από γρατζουνιές και χαρακιές.
 Η εργονομία είναι ζωτικής σημασίας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο πίνακας, τόσο πιο σημαντικό είναι για εσάς να εμφανίζονται οι λειτουργίες άμεσα στη θέση εγγραφής. Ο διαδραστικός πίνακας πρέπει να είναι σε θέση να προβάλει τα μενού παντού, για να αποφεύγεται η πρόωρη κόπωση και η πίεση στο χέρι.
 Ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα, ο διαδραστικός πίνακας θα πρέπει να είναι συμβατός με το ποντίκι.  Μπορείτε να το ελέγξετε αυτό,μόνοι σας: Ένας πίνακας είναι πλήρως συμβατός με το ποντίκι αν μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα προγράμματα των Windows χωρίς να έχει ξεκινήσει το λογισμικό του πίνακα .
 Σκεφθείτε αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε στυλό με μπαταρία ή χωρίς. Τα μοντέλα χωρίς μπαταρία, είναι πιο βολικά όσον αφορά το τροφοδοτικό. Αλλά πρέπει να επαναφορτιστούν. Καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, δεν μπορεί να ελεγχθούν και  θερμαίνονται ελαφρώς. Συνήθως έχουν ένα σημείο πίεσης, το οποίο καθιστά δύσκολη τη γρήγορη γραφή με κεφαλαία γράμματα. Οι χωρίς μπαταρία πένες είναι απλές, με ένα μόνο διακόπτη και χωρίς πρόσθετα χαρακτηριστικά.
 Βεβαιωθείτε ότι εργαλεία όπως χάρακας ή διαβήτης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πίνακα. Συχνά, παρά τη διαδραστική τεχνική η “χειρωνακτική εργασία” είναι απαραίτητη.

ΥΓ.:Μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας εμπειρία.